FSC | PEFC

‘FSC staat voor verantwoord bosbeheer wereldwijd’

 

 

FSCHet internationale, onafhankelijke FSC keurmerk (Forest Stewardship Council®) verzekert dat grondstoffen voor hout- en papierproducten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen. Het keurmerk is wereldwijd het bekendste keurmerk voor verantwoord bosbeheer. Om producten met dit keurmerk te mogen verkopen moet elk bedrijf in de handelsketen “FSC-gecertificeerd” zijn. Om gecertificeerd te zijn is het onder andere nodig dat een bedrijf beschikt over FSC procedures. Dit zijn afspraken over hoe u de FSC activiteiten in uw bedrijf uitvoert.

‘PEFC, het keurmerk voor duurzaam bosbeheer’

Een soortgelijk keurmerk ls FSC is PEFC. Dit keurmerk geeft de verzekering dat hout- en papierproducten afkomstig zijn uit een duurzaam beheerd bos, waarbij evenveel aandacht is voor people, planet & profit.
PEFC™ is het wereldwijde keurmerk voor duurzaam bosbeheer. En heeft als doel dat alle bossen ter wereld duurzaam beheerd worden.

Hoe werkt het bij PEFC van bos tot en met eindproduct

Door certificering van bosbeheer kunnen boseigenaren laten zien dat zij hun bos duurzaam beheren volgens de eisen van PEFC. Alleen uit een gecertificeerd bos wordt PEFC gecertificeerd hout geoogst. PEFC Chain of Custody gecertificeerde bedrijven in de keten verwerken het hout (en papier) met het PEFC-keurmerk in producten als tijdschriften, boeken, kopieerpapier, tuinhout, bouwhout, laminaatvloeren en tal van andere producten. Ook zij mogen het logo dan op het product plaatsen.

Wil je meer details weten? Lees dan hier verder of bekijk onderstaande animatie.

Meer weten

Meer specifieke informatie over FSC & PEFC. En hoe u gecertificeerd kan worden. Of wilt u vrijblijvend een advies voor uw bedrijf. Neem dan gerust contact op.