Deskundig en betrouwbaar

“Frank Winter is deskundig en betrouwbaar. Een fijn mens om om je heen te hebben ook.” Dat zegt Marco Pol, operationeel directeur van grafisch bedrijf MullerVisual. Hij werkt met Frank Winter van Sparx voor opzet en implementatie van het kwaliteitsmanagementsysteem ISO 9001 en het milieumanagementsysteem ISO 14001. “Naar volle tevredenheid.”

“Een keer eerder hadden we geprobeerd om met interne medewerkers de ISO-systemen op te zetten. Maar in een hectisch bedrijf waar 110 man werkt, worden die trajecten al snel bijzaak. Bovendien vonden we het fijn dat iemand met een andere bril naar onze processen zou kijken.”

‘De certificeringen hebben is één ding,
de kunst is om het te coachen’

Op aanraden van ‘concullega’s’ kwam Marco bij Frank terecht. “De samenwerking met Frank bevalt uitstekend. Hij werkt nauwkeurig, communiceert goed en is een prettig persoon om om je heen te hebben. Hij is echt een mensenmens. Belangrijker nog, hij durft kritisch te zijn, op een opbouwende manier. Daar hebben we wat aan.”

Franks analytische vermogen viel ook op. En zijn brede inzetbaarheid: “Hij heeft ook veel voor ons betekend in andere HR-zaken, want je bent niet fulltime bezig met de certificering. Zo hebben we hem ook ingezet voor Arbo-wetgeving en gezond werken.”

Inmiddels is MullerVisual voor beide ISO-systemen gecertificeerd. “Daarmee laat je zien dat je ergens voor staat: voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het heeft ook commerciële voordelen. Dankzij ons milieumanagementsysteem hebben we bijvoorbeeld Hogeschool Inholland als opdrachtgever binnen kunnen halen. Het kwaliteitsmanagementsysteem heeft weer als voordeel dat iedere afdeling nu heel goed weet wat zijn taken en verantwoordelijkheden zijn.”

“Groen werken is mooi, maar we merken dat ook overheden vooral op prijs inkopen, terwijl ze van bedrijven wel verwachten dat die groen werken, maar dat kost geld. Zaak is om een balans te vinden in voldoen aan milieueisen en kostenefficiënt werken.”

De certificeringen hebben is één ding, de kunst is om het te coachen, zegt Marco daarom. “Daar is Frank nu mee bezig. Hij doet dat heel goed. Ook in de communicatie naar medewerkers toe. In de directe communicatie maar ook via ons personeelsmagazine en intranet. Daardoor blijft het leven onder de medewerkers.”

Aan de slag gaan met de ISO-trajecten vergt een vertrouwensband, zegt Marco. “Iemand heeft toegang tot allerlei data en spreekt met iedereen in het bedrijf. Frank gaat daar heel discreet mee om. Hij is echt een vertrouwenspersoon voor ons. Ik ben dan ook zeker van plan om hem vaker in te schakelen. Het is een prettig mens met kennis van zaken. Iemand op wie je kunt bouwen en dat is wat je moet hebben.“