Milieubarometer

De Milieubarometer is een instrument waarmee bedrijven de milieubelasting en CO2-footprint van hun bedrijf in kaart kunnen brengen. De verbruiksgegevens worden in de Milieubarometer omgerekend naar milieubelasting. In de milieugrafiek wordt per thema de bijdrage aan de totale milieubelasting (100%) getoond. Door de Milieubarometer ook volgende jaren in te vullen worden de vorderingen zichtbaar. De Milieubarometer is relatief goedkoop, eenvoudig in gebruik en daarmee goed toegankelijk voor bedrijven. 

adviseur Milieubarometer
Adviseur Milieubarometer.

Gunning bij duurzaam inkopen

Het in kaart brengen van de CO2-uitstoot van je bedrijf creëert vooral bewustwording, zowel binnen als buiten je organisatie. Zodoende kan je effectief je CO2– of milieufootprint verminderen. Een ideaal hulpmiddel op weg naar beter duurzaam resultaat. Een belangrijke reden voor bedrijven om met de Milieubarometer aan de slag te gaan, is het voordeel dat ze ermee hebben bij verschillende aanbestedingen. Bovendien kan het instrument ook handig ingezet worden bij de CO2-Prestatieladder, welke een methode voor gunningsvoordeel hanteert.

co2 reductie, milieubarometer, fotoprint, voetafdruk, Stimular

CO2-footprint met de Milieubarometer

Met de Milieubarometer van Stimular maak je een CO2-footprint van je bedrijf, bijvoorbeeld om:

  • te certificeren voor de CO2-Prestatieladder;
  • een CO2-footprint aan opdrachtgevers of klanten te kunnen geven;
  • je CO2-reductiedoelstelling te monitoren, bijvoorbeeld voor een convenant;
  • je voortgang te meten op de weg klimaatneutraal te worden.
  • De Milieubarometer berekent je CO2-voetafdruk. Je krijgt je CO2-voetafdruk als CO2-grafiek en in tabelvorm. Daarmee rapporteer je eenvoudig over de CO2-footprint van je bedrijf of organisatie.

Een ideaal hulpmiddel op weg naar beter duurzaam resultaat. Het in kaart brengen van de CO2-uitstoot van je bedrijf creëert vooral bewustwording, zowel binnen als buiten je organisatie. Zodoende kan je effectief je CO2– of milieufootprint verminderen.

Ga direct aan de slag

Wil je ook effectief je CO2– of milieufootprint verminderen. Mogelijkheden voor kostenbesparing laten zien. Of inzetten als krachtig communicatietool bij aanbestedingen? 

Neem dan contact op met Sparx voor een vrijblijvend advies. Gebruik het aanvraagformulier of neem direct contact op met Frank Winter: mobiel 06-811 922 95 of frank.winter@sparx.nl.