kwaliteitsmanagement ISO 9001

Minder kosten, een hoger rendement.  En een betere waardering van klanten: het ideale plaatje voor uw bedrijf. Door middel van een goed opgezet ISO 9001 kwaliteitsmanagement systeem bereikt u dit.

Om goede stappen te zetten, moeten kansen en bedreigingen, in relatie met interne zwakke en sterke punten, worden afgewogen. Tevens wordt de richting uitgewerkt in: beleid, doelen, afspraken over werkzaamheden en beheerste werkprocessen. Immers speelt kwaliteitsmanagement ISO 9001 hierbij een belangrijke houvast.

Nieuwe ISO 9001:2015 norm op komst

ISO 9001 is met een vernieuwing bezig. Zoals gezegd de 9001:2015 versie. Waarbij de zogenaamde High Level Structure (kortweg HLS) de basis vormt. De nieuwe ISO 9001:2015 heeft ten opzichte van de voorgaande versie een krachtig verbeter potentieel. Kortweg zijn er vijf voorwaarden die een maximale benutting van de norm mogelijk maken. Hier leest u hoe dit precies zit.

‘Ik wil mijn organisatie verder verbeteren’

kwaliteitsmanagement ISO 9001
Deming Cirkel: het schema voor het continue verbeteringsproces (PDCA)

Deming Cirkel is de basis waarop een goed werkend kwaliteitszorgsysteem draait.  Want de kwaliteitscirkel van Deming is een goed controlemiddel om de kwaliteit van veranderingen en verbeteringen binnen de organisatie te bewaken. Samengevat bestaat de cirkel uit vier belangrijke stappen: Plan, Do, Check en (Re-) Act. Ook wel genaamd PDCA-cyclus.

Sparx Bedrijfsondersteuning adviseert, ontwikkelt en implementeert uw eigen ISO 9001:2015 systeem. Bovendien kunt u periodiek een toetsing en onderhoud door ons laten verrichten.

Meer weten

Meer specifieke informatie over de nieuwe ISO-norm. En hoe u ISO9001 gecertificeerd kan worden vindt u op deze pagina.

Heeft u een andere vraag. Of wilt u vrijblijvend een advies voor uw bedrijf. Neem dan contact op met ons.